Publisert

Vi åpner nå Lesevinduet.no!

Lesevinduet - bli gratismedlem nå!

Vi har gleden av å åpne Lesevinduet.no. Dette er vår abonnementsordning for skoler og utdanningsinstitusjoner, lærere og private som ønsker tilgang til alle våre lesehefter og ressurser. Vi har nå godt over hundre lesehefter tilgjengelig og flere blir lagt til fortløpende. Alt kan lastes ned direkte fra siden basert på ditt medlemskap / abonnement. Heftene vil i en overgangsperiode bli mulig å kjøpe enkeltvis på skoleliv.no.

Som gratismedlem får du tilgang til alle våre gratisressurser i ressursbanken «Elevens verden» og tilgang til SkoleNytt ut 2018. Du laster ned direkte fra siden.

Som abonnent får du tilgang til alle våre nivåbaserte lesehefter. Du kan velge privatlisens/klasselisens eller så kan skolen din kjøpe skolelisens som gir hele skolen tilgang til våre produkter.

Siden er under utvikling og derfor kjører vi nå kampanje på abonnementene med rabatter. Alle abonnementer har 1 års varighet. Gratismedlemskap varer til du selv sier opp din brukerkonto.

Jobber du på en skole som kunne hatt behov for nivådelte lesehefter? Tips skolen din om oss!

Kjøper du privatabonnement for SkoleNytt 2019 eller for lesevinduet, så gjør du dette på Skoleliv.no. Husk å opprett gratismedlemsskap på Lesevinduet.no først så legger vi til riktig abonnement så raskt vi kan.

Skoler bestiller sine abonnement pr. e-post. Se mer ved å klikke linken under for detaljer på abonnementene.

Publisert

Ny kategori: Skriv deg bedre!

Skriv deg bedre! er en ny kategori på www.skoleliv.no. Her samles alle opplegg og ressurser som tar for seg skriving på alle nivåer. Det være seg rableskriving, FortellerARK, og andre øvinger i skriving og skriveoppgaver for både lange og korte tekster. Først ute er FortellerARK (bokmål) men vi knytter her også engelskversjoner av materiellet. FortellerARK på engelsk er MySTORY da behov for språktrening også er gjeldende på engelsk. Klikk bildene under for å se nærmere på de to første produktene.

Publisert

Skolenytt – en ukentlig nyhetsquiz

Nå får du en nyhetsquiz hver uke som du kan ha sammen med elevene i klassen din. Spørsmålene er fra det som er aktuelt i nyhetsbildet kombinert med forrige ukes nyheter.

Foreløpig er dette en testperiode fram til nyttår. Målet er at nyhetsquizen vil bli lagt ut hver søndag. Tjenesten er gratis i perioden. Bruk det gjerne i samfunnsfag for å få elevene til å bli samfunnsbevisste og følge med i mediene. Passer fra 4. – 7. trinn (og gjerne også på ungdomsskolen). Trykk på bildet under for å laste ned første Nyhetsquiz, og ønsker du å motta Skolenytt rett i innboksen i eposten din, skriver du deg på e-postlisten vår

Publisert

Fagheftene begynner å komme

Vi starter like godt å jobbe med fagheftene

Lesevinduets Faghefter er Skolelivs digitale satsningsområde for å hjelpe til med leseopplæringen i skolen og har inntil 6 lesenivå etter samme norm som leseheftene. Heftene kan lett skrives ut av kunden og er lagret som PDF-format og kjøpes enkeltvis eller samlet etter titler.

Skoler som ønsker skolelisens for å bruke Lesevinduets lettlesthefter fritt i undervisningen bes om å ta kontakt på ordre@skoleliv.no

Fagheftene passer elever på småtrinnet og mellomtrinnet som trenger lesetrening og mengdetrening ut fra sitt eget kompetansenivå i ulike fag. Samme tekst finnes på for eksempel tre ulike nivåer, slik at elevene i klassen kan lese samme tekst ut fra sitt kompetansenivå i lesing. Det spesielle med våre faghefter er at de har samme oppgaver bakerst i heftet, slik at hele klassen kan finne svarene, selv om de leser i hefter med ulikt lesenivå. Tekstmengden er økende for hvert nivå, men essensen i innholdet er den samme. Les mer om selve nivåene under Lesehefter. Heftene er under utvikling og flere kommer etterhvert.

 

(eksempel på LIKS-dokumentasjon)

 

Publisert

3 nye lettlesthefter: Hunden Mira! Nivå 1, 2, 3

Hunden Mira er et hefte om terrieren Mira og om hennes hverdag. Hun liker å gå turer i skog og mark, jakte skygger og bade. Så ser hun noe i skogen som rører seg, da holder hun vakt! Mira er også venn med Oskar (Leseheftene: Oskar liker) Mira er en Jack Russel Terrier.

Lettlestheftene skal være til hjelp i lesing der klassen kan lese samme tekst på ulike kompetansenivå. Alle hefter har egen LIKS-dokumentasjon og nivåklassifisering.

 

 

 

(eksempel nivå 3)

 • Dette heftet har tre lesenivå: 1, 2, 3
 • Detaljer
  • Bokmål
  • Digital nedlastbar fil (pdf)
  • Format for utskrift: A4-liggende
  • Heftestørrelse ferdig brettet og stiftet: A5
  • Utgiver: Skoleliv.no
  • Antall sider 16 (13 tekstsider)

Her ser du eksempelsider på de ulike nivåene. Bildene som er loddrett under coverbildet hører til de enkelte nivåene. HEFTENE FINNER DU HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert

Lesevinduets nivådelte lesehefter

Da ønsker jeg å presentere den nye serien som skal utvikles over tid, nemlig våre nivåbaserte lesehefter

Våre nivådelte lettlesthefter er en del av det digitale satsningsprosjektet til Skoleliv.no som heter Lesevinduet. lettlestheftene har seks nivåer.

Lettlestheftene passer elever på småtrinnet og mellomtrinnet som trenger lesetrening og mengdetrening ut fra sitt eget kompetansenivå. Samme tekst finnes på for eksempel tre ulike nivåer, slik atelevene i klassen kan lese samme tekst ut fra sitt kompetansenivå i lesing. Tekstmengden er økende for hvert nivå, men essensen i innholdet er den samme. Dette er hefter som har skjønnlitterært preg og ikke nødvendigvis faktatekster. alle heftene vil ha fokusord og en refleksjonsoppgave på slutten som kan jobbes med videre i klasserommet om ønskelig. Vår faktaserie kommer etterhvert, der det er mulig å lese om feks. solsystemet på ulike kompetansenivå.

Alle lettlesthefter plasseres på seks totale ulike nivå ut fra egne kriterier, og dokumenteres med en LIKS-beregning som kan leses under hvert produkt i nettbutikken og lastes ned. LIKS-beregningen inneholder alle meningsbærende setninger og frekvensordliste som igjen kan benyttes til egen kartlegging om ønskelig. Lærere som ønsker å skrive om teksten har også lett tilgang til hver enkelt setning i samme dokument. Det er bare å klippe og lime om tekstene ønskes brukt til andre formål enn kun heftene. Her kan det lages oppgaver med bruddstykker av tekstene, diktater, hentediktater, gitter-oppgaver, lydtrening, identifisering av vokaler og diftonger og mye mer. For tekster som passer barns lesenivå før nivå 1 i lettlestheftene, anbefales Alfabetserien vår. Eksempel på LIKS-dokumentasjon som du finner på produktsidene og et eksempel kan du se ved å klikke på den grønne knappen nederst i denne artikkelen.

 

 

 

 

Eksempelbilder på nivåforskjellen i heftene ser du her (klikk på bildene for større versjon)

 

 

 

 

Du kan også lese mer om heftene ved å klikke på linken under

Alt godt!

Martin

Publisert

Skoleliv.no er nå relansert!

Hei alle sammen og fortsatt god sommer. I forbindelse med at Lesevinduet skulle offentliggjøres oppdaget jeg at det var nødvendig med en total makeover på skoleliv.no – Nettbutikkløsningen slik den var kunne ikke tilby digitale produkter, noe jeg er avhengig av, så jeg bestemte meg for å skrote den gamle løsningen. Resultatet ser du nå, og jeg tror det blir en mye bedre løsning. Nå lager du deg en konto slik at alle dine kjøp blir tilgjengelige på konto-siden din. Der finner du også alle dine digitale kjøp. Det ble en travel sommer for min del da jeg driver og pusser opp nyhuset før jeg kan flytte inn i september, og den gamle leiligheten jeg skal selge skal også pusses opp. Men jeg er glad for at folk har vært tålmodig, og selv om jeg egentlig ikke skulle gjøre denne jobben med nettsiden akkurat nå, så hadde det blitt 10 ganger verre å renovere den i framtida.

Fortsett å lese Skoleliv.no er nå relansert!

Publisert

Like før Skoleliv relanseres!

I noen måneder nå har det blitt jobbet med det nye prosjektet på Skoleliv som lanseres 1. august i år. Det heter Lesevinduet, og er kort sagt digitale nivåbaserte lesthefter som kan kjøpes og lastes ned. Heftene er i pdf-format og er enkle å skrive ut og lage hefter av. 
 
Alfabethefter (3 nivå)
 
Vi er nå ferdige med 70 Alfabethefter på 3 ulike nivå for elever som enten er i ferd med å knekke lesekoden, eller har knekt den og trenger påfyll av nye og mer utfordrende ord og tekster. Alfabetheftene tar for seg 4 ord og bilder med gitt bokstav/lyd. Her baseres heftene på identifisering av førstelyd, midtlyd og sistelyd.
 

Fortsett å lese Like før Skoleliv relanseres!